ANTWERPEN/BRUSSEL - De eerste namen voor het Sfinks-festival in Boechout zijn bekend. Blikvanger is onder meer Goran Bregovic and the Orchestra for Weddings and Funerals uit Joegoslavië. Sfinks, dat aan zijn dertigste editie toe is, vindt plaats van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli.
Het terrein van het muziekfestival ligt er voor de gelegenheid extra feestelijk bij. Na de make-over van vorig jaar, met onder meer circustenten en ronde podia, wordt er nu meer aandacht geschonken aan de details van de locatie.

Het muzikaal programma is heel uiteenlopend. Op de eerste dag staat Brazilië in de kijker. Jorge Benjor belooft de tent op zijn kop te zetten tijdens het Festa do Brasil. Zaterdag en zondag is het aan het publiek om muzikale ontdekkingen uit de wereld te doen. Zo komt de beroemde Joegoslaaf Goran Bregovic naar Boechout afgezakt. De man is bekend om zijn filmmuziek en zigeunerritmes.

Daarnaast concerteren ook Seun Kuti & Egypt 80 uit Nigeria, Sheva uit Israël-Palestina, Mahmoud Ahmed uit Ethiopië, Daimohk uit Tjechenië, Renegades Steel Band uit Trinidad, Afro Salseros uit Senegal, BajoFondo TangoClub uit Argentinië en Corraleros de Lebrija uit Spanje.