LONDEN/BRUSSEL - De Ierse lagetarieven-luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft het salaris voor haar werknemers verhoogd met 3 procent vanaf 1 april. De regeling geldt niet voor wie verkoos om via vakbondsweg te onderhandelen. Dat maakte de directie van Ryanair vandaag zelf bekend.
,,De loonsverhoging geldt voor alle personeelsleden in Europa die hebben deelgenomen aan de directe onderhandelingen met het bedrijf. Alleen de in Dublin gestationeerde piloten hebben ervoor gekozen niet rechtstreeks met het bedrijf over de salarissen te onderhandelen met als gevolg dat zij tot op heden nog niet van een loonsverhoging hebben kunnen genieten. De deur staat nog steeds open'', luidt het in een mededeling van mededeling.

De Ierse luchtvaartmaatschappij erkende tot nog toe geen enkele vakbond en weigerde ook vakbondsdelegaties te ontvangen, zoals bijvoorbeeld de Ierse pilotenvereniging IALPA. De Ierse wetgeving bepaalt dat de luchtvaartmaatschappij verplicht een vakbondsvertegenwoordiging moet toelaten indien de helft van de het personeel dit wenst en er zich positief over uitspreekt. Maar de directie toonde zich steeds een fervent tegenstander en voert de druk op, zoals nu met de loononderhandelingen.

De directie wijst op het feit dat ze beter betaalt dan sommige concurrenten zoals Easyjet en British Airways. ,,Deze loonsverhoging versterkt de kracht van het Ryanair-model, waarbij het personeel rechtstreeks onderhandelt met het bedrijf, met als resultaat een beter salaris en betere arbeidsomstandigheden dan bij de lager betalende, syndicaal georganiseerde concurrenten'', luidt het in de mededeling.

Dat er geen vakbondsvertegenwoordiging is bij Ryanair betekent niet dat de luchtvaartmaatschappij de sociale wetten niet moeten naleven. Ryanair werd in maart van dit jaar voor de arbeidsrechtbank van Charleroi veroordeeld voor de manier waarop ze drie Belgische personeelsleden enkele jaren geleden heeft ontslagen.