ANTWERPEN - De raadkamer van Antwerpen heeft de dader van het vluchtmisdrijf in Merksem onder voorwaarden vrijgelaten. Hij moet zich ter beschikking houden van het onderzoek, mag geen contact zoeken met getuigen en moet uit de buurt van de pers blijven. Het parket kan nog wel in beroep gaan tegen zijn vrijlating.
Op 1 mei reed een zwarte Mercedes 230 CE Coupé rond vijf uur in de namiddag een motorrijdster aan op het kruispunt van de Bredabaan met de Broeder Frederikstraat in Merksem. De vrouw kwam zwaar ten val en overleed later aan haar verwondingen. De bestuurder van de Mercedes pleegde vluchtmisdrijf.

Twee dagen later liep de eigenaar van de Mercedes tegen de lamp. Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van ,,mededaderschap aan opzettelijke slagen zonder het oogmerk om de te doden, maar met de dood tot gevolg''. Zijn echtgenote, die op het ogenblik van het ongeval naast hem in de wagen zat, werd vrijgelaten.

Beiden beweren dat ze het ongeluk in hun achteruitkijkspiegel zagen gebeuren, maar dat ze het zeker niet veroorzaakt hebben. Donderdag werd een reconstructie gehouden van de aanrijding. Daaruit bleek dat hun versie van de feiten haaks stond op die van de getuigen.