Italiaanse hulpverleenster in handen van Afghaanse bandieten
Clementina Cantoni Foto: ap
KABUL - De ontvoering van een Italiaanse hulpverleenster in Afghanistan heeft volgens de overheid in Kabul wellicht geen politieke motieven. De 32-jarige hulpverleenster Clementina Cantoni bevindt zich volgens de politie vermoedelijk in handen van ,,normale bandieten''.
De kidnappers zouden naar verluidt reeds hun eisen bekendgemaakt hebben. Details werden niet vrijgegeven.

De Afghaanse president Hamid Karzai is bezorgd over de ontvoering van de Italiaanse hulpverleenster Clementina Cantoni. De regering en de veiligheidsdiensten werken druk samen om de precieze omstandigheden van haar verdwijning en haar verblijfplaats te achterhalen, verzekerde hij.

De Italiaanse hulpverleenster van Care International is gisteravond in het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul door gewapende mannen ontvoerd. Die dwongen de vrouw in een auto te stappen en reden met haar weg.

De Verenigde Naties hebben hun activiteiten in de Afghaanse hoofdstad tot het allernoodzakelijkste beperkt. Er is momenteel een minimale bezetting aan het werk, meldde een VN-woordvoerder. De andere medewerkers blijven op hun verblijfplaats.

Ook de internationale Isaf-vredesmissie, die onder bevel van de Navo staat, heeft de onvoering veroordeeld. Onmiddellijk na de ontvoering gisteravond zijn controleposten opgericht om de politie in Kabul te ondersteunen bij de zoektocht naar de ontvoerders.

Ruim een week geleden probeerden onbekenden drie medewerkers van de Wereldbank te kidnappen.