SANTA MARIA - Janet Arvizo was gedurende haar zogenaamde opsluiting op de ranch Neverland vrij om te gaan waar ze wou. Dat heeft een orthodontiste op het proces tegen de 46-jarige superster gezegd. Janet Arvizo is de moeder van de jongen die Michael Jackson ervan beschuldigt hem op dertienjarige leeftijd seksueel te hebben aangerand.
Onder de tien aanklachten waarvoor Jackson sinds eind januari terechtstaat voor het Santa Maria Superior Court, is er ook de vrijheidsberoving van het gezin Arvizo op Jackson’s ranch Neverland.

,,Maar tijdens de periode van die zogenaamde opsluiting deden Janet Arvizo en haar twee zoons geen enkele poging om te ontsnappen of alarm te slaan tijdens een twee uur durend bezoek aan de tandarts.'' Dat getuigde orthodontiste Jean Lorraine Seamount, opgeroepen door de verdediging.

Carole McCoy, uitbaatster van een schoonheidssalon, vertelde de jury dat zij de vrouw op 11 februari 2003 gedurende een uur een volledige lichaamsbehandeling heeft gegeven en dat moeder Arvizo tijdens dat uur vrij was om op eender welk moment te vertrekken. Jackson zelf heeft de 140 dollar kostende behandeling betaald en de vrouw kwam alleen.

Maria Gomez daarentegen, die tien jaar als huishoudster op Neverland heeft gewerkt, heeft gezegd dat zij in de bewuste periode een gesprek heeft gevoerd met Janet Arvizo. Daarin zei Arvizo dat zij en haar kinderen tegen hun wil op de Californische ranch moesten blijven en Gomez om hulp hadden gevraagd. Bij die gelegenheid zei Janet Arvizo dat ,,drie personen haar vasthielden'' en ,,tussenkwamen'' in haar relatie met de zanger.