François Duval start volgende week met een Toyota Corolla WRC in de tweede wedstrijd van het BK rally, de rally van Wallonië.
Duval start met een Toyota Corolla WRC uit de stal van de Nederlandse preparateur Erik Wevers. Duval werd vorige week ook al verwacht in de TAC Rally in Tielt waar de organisatie budget verzamelde voor een VW Polo S2000, maar een week voor de rally belde Duval botweg af vanwege geen interesse.

'Ik weet dat de Corolla WRC niet de meest recente auto in het startveld is, maar het is wel al heel lang een wens van me om met die auto een wedstrijd te rijden. Bovendien hebben we in Tielt nog kunnen zien dat je met deze auto altijd nog vooraan mee kan doen en aan kan komen,' aldus François Duval.

Ouders met Toyota-garage

Ook teameigenaar Erik Wevers is in zijn nopjes met de keuze van Duval voor een Corolla WRC uit Markelo. 'Ik wist dat François dolgraag een keer met een Corolla WRC wilde rijden. Hij heeft in het begin van zijn carrière ook met een Celica gereden en zijn ouders hebben een Toyota-garage. We denken dat François met de Corolla zeker mee moet kunnen doen om de topposities. Hij heeft de wedstrijd al vele keren gereden en bij zijn laatste start in Namen werd hij tweede met een Porsche. Of hij kan winnen zullen we volgende week gaan zien, maar ik ben wel benieuwd. Natuurlijk zal hij wel moeten wennen aan de auto. En als we toch in Namen zijn kunnen we ook de Corolla van Melissa Debackere ondersteunen,' aldus Erik Wevers.

De Rallye de Wallonie start vrijdagavond 24 april met een showproef op de Citadel van Namen. Op zaterdag de 25e en zondag de 26e april staan er in de omgeving van Namen nog 22 andere proeven op het programma. Zondagmiddag even na vier uur wordt de eerste auto terug verwacht in Namen.