In D’Hoogeschool in Leuven slaat het nieuws dat het restaurant van Micheline De Keyzer en haar zoon Jelle Temmerman mag openblijven, in als een bom. Als een welgekomen bom, welteverstaan.
‘Als je kijkt naar de promotiecampagne in Gent en als je weet dat mijn moeder en ik niet van Leuven zijn, is dit zeker onverwacht. Eigenlijk hadden we er ons bij neergelegd dat we de deuren zouden moeten sluiten’, zegt Jelle.

Moeder en zoon blijven dus in de wedstrijd, maar de waarschuwing heeft haar effect niet gemist. ‘We doen echt ons best om de bediening zo goed mogelijk te maken. We weten waar het fout loopt, hopelijk kunnen we snel de problemen oplossen. Toch wordt het steeds moeilijker om een nominatie te ontlopen. Volgende keer is sowieso al de helft van de deelnemers erbij.’

En hoe zit het met Jelles Risotto, die de recensenten als rijstepap omschreven? ‘Die staat op punt. De klanten vinden hem alleszins lekker, en dat is het belangrijkste.’ (stl)