De olifantenfamilie in de Antwerpse Zoo heeft er een nieuwe telg bij. De Aziatische mannetjesolifant Alexander verliet zijn stek in de Zoo van Rotterdam en arriveerde gezond en wel in de Scheldestad. Deze vijftien ton verleidingskracht wordt de nieuwe man van de drie vrouwtjesolifanten. De Antwerpse Zoo neemt aan een internationaal kweekprogramma deel en hoopt dat Alexander snel voor nakomelingen zal zorgen.
Rotterdam en arriveerde dinsdag gezond en wel in de Scheldestad. Deze vijftien ton verleidingskracht wordt de nieuwe man van de drie vrouwtjesolifanten. De Antwerpse Zoo neemt aan een internationaal kweekprogramma deel en hoopt dat Alexander snel voor nakomelingen zal zorgen.

De komst van de nieuwe mannetjesolifant werd goed voorbereid. De binnenstal van de Egyptische Tempel, het olifantenhuis van de Zoo, werd omgetoverd tot een versterkte burcht, de omheiningen werden verhoogd en de voederbuizen vastgelegd. Via camerabewaking houden de verzorgers de dieren in de gaten. Als alles vlot verloopt, blijft Alexander tot september in Antwerpen.

Morgen zal hij voor het eerst kennis maken met zijn vrouwtjes. ,,Als onze informatie correct is, dan zijn de cycli van onze dames gunstig. Er staat Alexander met andere woorden niets meer in de weg om voor nageslacht te zorgen'', zegt woordvoerster Ilse Segers.

De Zoo is helemaal in de ban van het ’Jaar van de Olifant’. Bezoekers kunnen via een unieke olifantenroute allerlei leuke weetjes ontdekken over deze bedreigde diersoort. Eind april arriveert bovendien een heus olifantenkunstwerk: een negenkoppige, levensgrote olifantenfamilie van de Afrikaanse kunstenaar Andries Botha.