De Stuttgartspeler Arthur Boka werd dinsdag geschorst voor de overige vijf Bundesliga-wedstrijden van het seizoen. De 24-jarige speler kreeg de sanctie omdat hij een speler aanviel nadat hij van het veld werd gestuurd.
Stuttgart vertelt dat ze de verdediger zullen beboeten. ,,Er werd nog niet beslist hoeveel hij zal moeten betalen maar natuurlijk zal hij moeten betalen'', aldus Stuttgart-trainer Armin Veh.

Televisiebeelden laten zien dat Boka tijdens de Budesliga-wedstrijd op zaterdag de Hanover 96-speler Arnold Brugging in de buikstreek greep nadat Boka rood kreeg voor een wrede tackle.

Het incident werd niet opgemerkt door de scheidsrechter, maar nadien startte de Duitse voetbalbond (DFB) toch een onderzoek aan de hand van de tv-beelden. Boka en Brugging werden gevraagd om een verklaring af te leggen voor de controlecommissie van de Duitse voetbalbond.

De commissie verklaarde dat ze in het opleggen van de sanctie rekening heeft gehouden met het feit dat Boka werd geprovoceerd, reeds zijn excuses had aangeboden en een blanco strafblad had.