BRUSSEL - De Amerikaanse rapper Snoop Dogg concerteert op 5 juli in het Antwerpse Sportpaleis. Snoop Dogg stelt er zijn nieuwe album "The Blue Carpet Treatment" voor.
Nog geen maand geleden stond Snoop Dogg samen met het andere Amerikaanse rapicoon P. Diddy op het podium in een uitverkocht Vorst Nationaal. Het thema van die avond was de hereniging van de "East en West Coast hiphop".

De voortrekker van de "gangsta rap" van de Amerikaanse westkust brengt op zijn jongste album een hommage aan de Californische funk met de hulp van onder meer Stevie Wonder, R. Kelly, Akon en Jamie Foxx.

Snoop Dogg, afkomstig uit Los Angeles, scoorde zijn eerste hit samen met Dr. Dre. Sinds zijn debuutalbum "Doggystyle" in 1993, toen nog onder de naam Snoop Doggy Dogg, is hij niet meer weg te denken uit de muziekscene.

Snoop Dogg scoorde de jongste jaren hits met onder meer Justin Timberlake, Pussycat Dolls, Xzibit en Pharrell. In zijn rijk gevulde carrière is Snoop Dogg niet enkel actief geweest als rapper, maar ook als producer, acteur en zelfs als pornofilmmaker.