BRUSSEL - Na een bommelding is het Centraal Station van Antwerpen dinsdagnamiddag volledig doorzocht door de politie, maar er werd niets verdachts gevonden. Dat zegt Sven Lommaert, woordvoerder van de Antwerpse lokale politie.
,,De sweeping werd simultaan uitgevoerd op de verschillende verdiepingen en duurde ongeveer een uur'', deelt Lommaert mee.

Toch werd het station na de zoekactie nog niet vrijgegeven. ,,We bouwen een veiligheidsbuffer van een half uur in. Volgens de bommelding zou er om 16 uur een ontploffing plaatsvinden. We wachten af tot 16.30 uur en als er dan niets is gebeurd, wordt het station vrijgegeven'', aldus Lommaert.

De ontruiming van het station verliep op een rustige manier. Ook een veiligheidszone van ongeveer 100 meter rond het station werd ontruimd. Dat was het geval voor het Astridplein en een deel van de Keyserlei.

,,Mensen die binnen die zone aan het werk waren, zoals bijvoorbeeld in de zoo, konden wel blijven'', verduidelijkt Lommaert.

Via de website van de lokale politie van Antwerpen kwam dinsdag om 12.10 uur een mail met een bommelding binnen. In de mail stond dat dinsdag om 16 uur een bom zou ontploffen in het Antwerpse Centraal Station.