,,ABN Amro blijft praten met Barclays''
BRUSSEL - ABN Amro heeft beslist om toch nog te blijven praten met overnamekandidaat Barclays. Tot en met vrijdag gaat het om exclusieve onderhandelingen.
Vanaf volgende week zouden er weer gesprekken met Fortis kunnen worden aangegaan.

Een maand geleden kwamen de banken overeen om exclusief met elkaar te onderhandelen. Die termijn loop morgen af. Volgens Reuters zouden de onderhandelingen met een week worden verlengd.

Eind vorige week raakte ook bekend dat een consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander ook op ABN Amro uit is. Het zou onder druk van dit consortium zijn dat ABN Amro heeft besloten niet meer exclusief met Barclays te onderhandelen.

Financiële analisten houden inmiddels rekening met een biedoorlog om ABN Amro. Een aantal analisten stelt zich ook vragen over de complexiteit van het opsplitsingbod en de manier waarop Fortis zijn overnameplannen wil financieren.

Fortis aast op het Nederlandse kantorennet van ABN Amro (waar er door overlap naar verluidt hoogstens duizend banen kunnen verdwijnen), de afdelingen vermogensbeheer en private banking en wellicht een deel van de Aziatische activiteiten. Exclusief Azië wordt de waarde daarvan op ruim 20 miljard euro geschat.

Ondanks de industriële logica van het Fortis-bod vrezen analisten dat de financiering door de uitgifte van nieuwe aandelen - meestal tegen een kleine korting - het kapitaal van de bestaande aandeelhouders fors zal doen verwateren. Het aandeel Fortis zakte gisteren daarom 1,15% lager tot 34,4 euro