BRUSSEL - In Sint-Joost-ten-Node is vorige dinsdag een 19-jarige Koerd, Mahmut C., aangevallen door een Turk. De jonge Koerd werd geslagen met een krik. De Turk werd opgepakt door de politie.
Het slachtoffer, dat begin maart in België aankwam, was met zijn zus aan het wandelen in de buurt van hun woning toen ze werden benaderd door een voertuig met drie Turkse personen.

Het slachtoffer werd volgens Info-Türk, een niet-gouvernementele organisatie die informatie verstrekt over Turkije, gevraagd naar zijn afkomst en kreeg een klap toen hij foutief antwoordde.

Volgens de gegevens van de lokale politie uitten beide partijen provocaties, maar de versies van de betrokkenen zijn tegenstrijdig.

De moeder van het slachtoffer vreesde dat de bestuurder van het voertuig haar zoon, de jonge Koerd, zou aanrijden en kwam tussenbeide. Volgens Info-Türk, dat zich baseert op verklaringen van het slachtoffer, reed het voertuig het voetpad op en raakte de moeder.

Volgens de politie bevond de vrouw zich echter op straat. De moeder van het slachtoffer raakte niet gewond bij het incident.

De 19-jarige Koerd werd door een van de Turken geslagen met een krik. Een politiepatrouille van de zone Brussel-Elsene, die in de buurt was, kwam tussenbeide en pakte de vermoedelijke dader op.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en was drie dagen werkongeschikt.

Volgens Info-Türk werd de familie van het slachtoffer door de inzittenden van het voertuig beschuldigd lid te zijn van de illegale Koerdische Arbeiderspartij PKK. Ze werd ook met de dood bedreigd.