Op Euronext Brussel volgt de Bel20 vanmiddag de negatieve Europese trend. Het verlies van deze ochtend wordt nog uitgebreid.

Omstreeks 12.20 uur staat de Bel20 0,9 procent lager op 4.573,70 punten. De index telt drie stijgers en 16 dalers. Sterkste daler is Belgacom, dat na de uitkering van zijn dividend 4,8 procent lager noteert op 32,25 euro. Farmagroep UCB is de grootste stijger binnen de Bel20 met een winst van 0,1 procent op 42,26 euro.

De financiële waarden staan ook in het rood. Fortis, dat maandag nog ruim 1 procent lager dook, noteert dinsdag met een verlies van 0,3 procent op 34,30 euro. Volgens de Britse krant The Times zou ABN AMRO bereid zijn overnamegesprekken aan te knopen met het consortium rond Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander. KBC gaat 0,6 procent hoger op 95,54 euro. Dexia daalt 0,6 procent tot 23,15 euro. Het beurshuis Credit Suisse heeft dinsdag gemeld dat het is gestart met de opvolging van Dexia. Analist Guillaume Tiberghien geeft het aandeel een neutral-advies mee. Volgens de analist is de zichtbaarheid voor de resultaten van Dexia wel groot, maar de bankgroep zou minder snel groeien dan zijn sectorgenoten. KBC blijft het favoriete Belgische bankaandeel van Credit Suisse.

Energiegroep Suez daalt met 1,3 procent tot 40,46 euro. Nochtans wijst analist Steven Deproost van Dexia er in een beleggersnota op dat Suez' milieupoot (Suez Environnement) de groep meer kan opleveren dan totnogtoe is aangenomen. Volgens de analist moet het recente overnamebod op het Spaanse Agbar gezien worden als een poging om de waarde van Suez Environnement op te krikken met het zicht op een latere verkoop.

Omega Pharma staat 0,2 procent lager op 59,55 euro, hoewel ING WB zijn koersdoel voor het aandeel verhoogde van 65 tot 68 euro. Gisteren maakte de verdeler van voorschriftvrije geneesmiddelen bekend dat het zijn directiecomité uitbreidt. Financieel directeur Sam Sabbe klimt op tot executive vice-president. Barbara De Saedeleer volgt hem op. Daarmee telt het bedrijf nu 5 directieleden.

Op de brede markt kan chemiegroep Tessenderlo evenmin profiteren van een koersdoelverhoging. Het aandeel noteert stabiel op 39,50 euro, terwijl Rabo Securities zijn koersdoel voor het aandeel verhoogde van 41 tot 46 euro.

GIMV klimt met 0,6 procent tot 49,30 euro. De investeringsmaatschappij verkocht het belang in het biotechbedrijf Hypnion voor een niet nader genoemd bedrag aan de farmagroep Eli Lilly. Dankzij de deal neemt het eigen vermogen van GIMV toe met 12,4 miljoen euro. KBC Securities-analist Tom Simonts rekent op gelijkaardige deals in de nabije toekomst en verhoogde zijn koersdoel voor het aandeel van 54 tot 55 euro.

Bioscoopgroep Kinepolis stijgt met 0,5 procent tot 56,50 euro. Maandag raakte bekend dat de Raad voor de Mededinging de voorwaarden heeft opgeheven die in 1997 waren opgelegd aan Kinepolis. Dat moet Kinepolis volgens analisten in staat stellen om eenvoudiger een groter marktaandeel te verkrijgen in België.