Vieri (Atalanta) kan woensdag comeback maken
ITA_Christian_Vieri.jpg Foto: photonews
BERGAMO - De Italiaanse ex-international Christian Vieri kan woensdag zijn comeback maken, na meer dan een jaar van blessureleed. De 33-jarige spits is opgenomen in de kern van Atalanta Bergamo voor een inhaalwedstrijd van de 22e speeldag in de Serie A, op verplaatsing bij Empoli.
Vieri speelde zijn laatste wedstrijd op 26 maart 2006. Hij was toen bij Monaco in de Franse competitie aan de slag. In een wedstrijd tegen Paris Saint-Germain liep hij een blessure aan de linkerknie op, die hem twee keer op de operatietafel zou brengen.

,,Vieri start in Empoli op de bank", bevestigde Atlanta-trainer Stefano Colantuono. ,,Het is vrijwel zeker dat ik hem op het einde van de match ga inbrengen. Ik ben van plan hem zo'n 25 tot 30 minuten te laten spelen."

Op 30 augustus tekende Vieri bij Atlanta een contract voor het wettelijk minimumloon van 1.500 euro per maand. In januari 2006 had hij AC Milaan, waar hij op de bank verzeild was, ingeruild voor Monaco. Daar kon hij slechts zeven competitiewedstrijden (3 goals) meespelen. Zijn blessure koste hem ook een mogelijke selectie voor de Wereldbeker 2006 in Duitsland, waar Italië wereldkampioen werd. Eerder scoorde Vieri in 49 interlands 23 keer.