Lyon kan woensdagavond voor de zesde keer op rij de Franse titel veroveren als de club in een inhaalwedstrijd voor de 30e speeldag wint van Rennes. In de tweede inhaalwedstrijd neemt Bordeaux het op tegen Nancy.
Bordeaux en Lyon konden hun wedstrijden voor de 30e speeldag op 31 maart niet afwerken omdat beide teams die dag de finale speelden van de Franse Ligabeker, door Bordeaux met 1-0 gewonnen. Als Olympique Lyon het woensdagavond haalt van Rennes, telt de club, met nog 6 speeldagen en 18 te behalen punten, 20 punten voor op zijn voornaamste belager Toulouse en is het mathematisch zeker van de titel. Bij een puntendeling mag Lyon zich virtueel kampioen noemen want slechts een onwaarschijnlijk scenario kan de club nog van een titel houden: Toulouse met zijn zes resterende wedstrijden winnen terwijl Lyon geen enkel punt mag halen. In deze veronderstelling eindigen beide teams dan met eenzelfde aantal punten en dan spreekt het doelsaldo, momenteel duidelijk in het voordeel van Lyon: +32 tegen +5 voor Toulouse.

Bij een nederlaag van de mannen van Gérard Houllier wordt de titelviering uitgesteld naar later. En dat valt niet voledig uit te sluiten vermits Rennes bij de heenwedstrijd in Bretagne voor sensatie zorgde door de leider met 1-0 te verslaan.

Programma woensdag:
Bordeaux - Nancy
Lyon - Rennes