ARENDONK - Drie onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag een ramkraak gepleegd op een parfumeriezaak in Arendonk. Even kwam het tot een confrontatie met de eigenaar van de zaak, maar niemand raakte gewond. De daders gingen aan de haal met een onbekende hoeveelheid parfum. Dat is vernomen van de lokale politie Kempen-Noordoost.

De eigenaar van de parfumeriezaak aan De Valken in Arendonk werd omstreeks 2.45 uur gewekt door een hels lawaai. De man woont boven zijn zaak. Toen hij door zijn slaapkamerraam keek, zag hij een grote zwarte wagen, zonder nummerplaat, met draaiende motor voor zijn deur staan.

Een paar minuten ervoor hadden de drie inzittenden met een zwaar voorwerp de glazen toegangsdeur van de winkel ingegooid. Eén van de gangsters had daarna post gevat voor de wagen en hield de omgeving in de gaten. Zijn twee kompanen sloegen hun slag in de winkel.

De overvaller die op uitkijk stond, kreeg de eigenaar in de gaten en bedreigde de man. Hij richtte zijn handvuurwapen in de richting van het raam en riep naar zijn kompanen. Seconden later stormden ze naar buiten en met gierende banden reed het trio weg in de richting van Nederland.

Een klopjacht met verscheidene politiepatrouilles leverde niets op.

Kledingzaken, parfumeriewinkels en juweliers zijn in de hele Kempense regio de laatste maanden almaar meer slachtoffer van erg brutale ramkraken.