Kus Richard Gere verhit gemoederen in India
Richard Gere heeft voor opschudding gezorgd in India. De acteur kuste de Indische winnares van het Britse Big Brother, Shilpa Shetty tijdens een gala ten voordele van Aids in New Delhi. Dat meldt BBC.
Die stunt werd de Hollywoodster in India niet in dank afgenomen. Shetty, die ook een bekende actrice is in haar geboorteland, liet hem begaan en moest het ook ontgelden. In sommige steden kwamen mensen de straat op en riepen ,,Dood aan Shilpa Shetty''.

Volgens de Indiërs heeft Gere hun cultuur beledigd door de Bollywoodactrice te kussen op haar hand en haar gezicht. Publiekelijk uiting geven aan affectie is nog altijd een groot taboe in India.

Shetty zelf relativeert het incident. ,,Het was absoluut niet obsceen'', reageert ze. ,,Het is al de heisa niet waard. Ik versta dat het gevoelig ligt, maar ik wil niet dat een buitenlander met slechte herinneringen aan India vertrekt. Ik weet gewoon dat het in zijn cultuur wel aanvaard is, en in de onze niet.''

Ook Anjali Gopolan, hoofd van de aidspreventiegroep Naz Foundation, vindt de reacties overdreven. ,,Gere heeft zich gewoon gedragen als een acteur. Daar is niets mis mee.''

De 'kus' werd meermaals uitgezonden op de Indiase televisie en kranten pakten ermee uit op de voorpagina.

Bekijk de beelden