Vermoedelijke moordenaar seksdelinquenten pleegt zelfmoord in overvolle bus
Stephen A. Marshall Foto: rr
In de Amerikaanse staat Maine heeft een twintigjarige man zelfmoord gepleegd aan boord van een bus. Hij werd gezocht voor de moord op twee seksdelinquenten.
De autoriteiten vermoeden dat de twintigjarige Canadees Stephen A. Marshall zijn slachtoffers heeft kunnen opvissen uit een databank voor veroordeelde seksuele misdadigers.

De politie heeft nog geen bewijs voor een direct verband tussen de jonge Canadees en de twee dodelijke slachtoffers Joseph L. Gray (57) uit Milo en William Elliot (24) uit Corinth. Zij werden het afgelopen weekend dood aangetroffen in hun woning.

De feiten in Maine zijn niet de eerste gevallen van lynchpartijen tegen zogenaamde 'sex offenders' (zedendelinquenten) in de VS. In september 2005 werden in de staat Washington nog twee pedofielen gedood wiens namen waren aangetroffen in een openbaar register.

In verschillende Amerikaanse staten wordt informatie over veroordeelde seksuele misdadigers op het internet geplaatst, vaak met foto’s. Op de website van het Amerikaanse ministerie van Justitie staan ook links naar de internetdatabanken in de verschillende staten.