De Duitse renner Danilo Hondo mocht dan toch nog niet starten vandaag/maandag in Rund um Köln (Dui/1.1). Vorige week vond de voor doping geschorste wielrenner onderdak bij het continentale team Lamonta, maar de nodige papieren raakten -in volle paasperiode- niet tijdig in orde. Dat liet de Internationale Wielerunie (UCI) verstaan.
Hondo testte in maart 2005 tweemaal positief op het stimulerend middel carphedon tijdens de Ronde van Murcia. De 32-jarige snelle man kreeg daarvoor een jaar schorsing (tot 31 maart 2006) van de Zwitserse Wielerbond, waarbij de renner is aangesloten. Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) verdubbelde die straf (tot 31 maart 2007), maar een Zwitserse rechtbank maakte die uitspraak op 17 maart ongedaan. De renner heeft zijn onschuld altijd volgehouden. Een slecht gereinigde drinkbus zou volgens hem aanleiding hebben gegeven tot de positieve plas.

Hondo, die een spoedaanvraag indiende bij het UCI, hoopt nu woensdag te kunnen starten in de Ronde van Nedersaksen (19-23 april/2.1). Hondo kon enkel bij een derdeklasser terecht, omdat de eerste- en tweedeklassers zich aan hun gedragscode houden: een team zal een voor doping geschorste renner niet aannemen in de eerste twee jaar na zijn schorsing. Hondo hoopt evenwel dat die starre houding afbrokkelt en hij alsnog bij een ProTour-team terechtkomt: ,,Ik heb de hoop om dit jaar aan de Tour de France deel te kunnen nemen, nog niet opgegeven.''