Op de set van het Vlaams-Nederlandse survivalprogramma Terra Incognita is in de periode 2005-2006 tijdens de opnames een overvaller gedood. De dader zou een lokale bewaker zijn geweest die in dienst was van het Vlaamse productiehuis Kanakna.
Uit onderzoek van het Nederlandse KRO-programma Reporter blijkt dat Kanakna op de hoogte was van de identiteit van de dader. Toch zijn er alleen Birmese vissers opgepakt als verdachten. Kanakna-oprichter Ludo Poppe zegt in de uitzending dat tegenover de autoriteiten volledige openheid van zaken is gegeven. De vermeende dader is voor de politie echter een onbekende. De identiteit van het slachtoffer is onbekend.

Terra Incognita speelde zich af op een aantal Thaise eilanden. In de uitzending van Reporter vertelde een op de set aanwezige timmerman dat de beveiliger tegenover hem bekende een man met messteken te hebben gedood. Hij zou ’s nachts zijn aangevallen door onbekenden. De deelnemers wisten van niets en speelden de dag na de moord nog een spelletje op de plek van het incident.