CHARLEROI - Op de vergadering vrijdagochtend bij de uitgeverij Dupuis zijn geen concrete beslissingen gevallen. Vakbondsafgevaardigde Alain Rebier (Setca) eiste eerst garanties omtrent de reïntegratie van de twee recent ontslagen directeurs alvorens tot de onderhandelingen te willen overgaan. Die vraag zal dit weekend door het moederhuis Media Participations worden onderzocht.
Maandag om 8 uur gaat in de zetel van Dupuis, in Marcinelle, een buitengewone ondernemingsraad door. De staking, die vrijdagochtend uitbrak, gaat intussen gewoon door, aldus de vakbond.

De twee directeurs die vrijdag door de gedelegeerd bestuurder werden ontslagen, maakten deel uit van de negen kaderleden die, enkele dagen geleden, samen met de ontslagnemende algemeen directeur Dimitri Kennes, een management buy-out hadden voorgesteld. Ze waren bereid om daarvoor 102 miljoen euro op tafel te leggen, het bedrag dat Média-Participations twee jaar geleden betaalde om Dupuis over te kopen van de Groep NPM van Albert Frère.

"Wij willen de ziel en de duurzaamheid van de uitgeverij Dupuis waarborgen", zo verklaarde afgevaardigd bestuurder François Pernot van Media-Participations, het moederhuis van de onderneming uit Marcinelle. "We kunnen de belangen van het personeel niet verdedigen, wanneer die botsen met de belangen van onze aandeelhouders en bestuurders", legde Pernot uit.