OOSTENDE - Haven Oostende reageert positief op de plannen van de nieuwe maatschappij Navmed Limited om binnenkort opnieuw een ferry-verbinding tussen Dover en Oostende te starten.
,,Er zijn gesprekken geweest over hun komst en ze zijn welkom. Er is evenwel nog geen concrete startdatum'', zo zei Paul Gerard van het Autonoom gemeentebedrijf Haven Oostende (AGHO).

Navmed Limited is een nieuwe vennootschap van voormalige werknemers van de maatschappij Hoverspeed. Zij willen tussen Dover en Calais alsook tussen Dover en Boulogne een passagiersverbinding starten. De maatschappij wil ook de lijn Dover-Oostende nieuw leven inblazen. Die passagiersverbinding werd ruim 2 jaar geleden gestopt door Hoverspeed.

,,We hebben positieve gesprekken gehad en de maatschappij is uiteraard welkom. Er moeten ook geen grote aanpassingen gebeuren aan de haveninfrastructuur om de maatschappij die met snelle catamarans zou varen te kunnen ontvangen. De startdatum van 1 mei die vooropgesteld is, geldt niet voor Oostende. De positieve gesprekken resulteerden nog niet in een definitieve startdatum'', zo zei Paul Gerard.