BRUSSEL - De kranten van de groep Sud Press verschijnen vanaf dinsdag op berliner-formaat. Dat is een iets groter formaat dan het formaat dat nu gehanteerd wordt, aldus de persgroep vrijdag in een mededeling.
De formaatsverandering is een van de gevolgen van de verhuis naar de nieuwe drukkerij van de groep Rossel in Nijvel. Door de overgang naar een nieuw formaat wordt het editoriaal aanbod duidelijker. De krant omvat drie verschillende delen, één met regionale en nationale informatie en een tweede deel met de sportactualiteit Het derde en laatste deel, dat 'Sud peps' gaat heten, is gewijd aan ontspanning en vrije tijd.

Om de band met de lezer te versterken, zullen de zes titels van de groep - La Meuse, La Nouvelle Gazette, La Province, Le Quotidien de Namur, Nord Eclair en La Capitale - vooraan in de krant de regionale berichten per blok hergroeperen. Vier jaar geleden koos Sud Presse voor een half berliner-formaat. ,,Het berliner-formaat is een editoriale keuze, terwijl het tabloidformaat een zakelijke en financiële keuze was.'' De groep heeft een dagelijkse oplage van 129.500 exemplaren.