Tv-programma roept de geest van John Lennon op
Foto: rr
Een groepje mediums wil proberen in contact komen met de 25 jaar geleden vermoorde John Lennon. Kijkers kunnen op 24 april tegen betaling van tien dollar afstemmen op een televisiezender die 'De Geest van John Lennon' uitzendt.

De maker van het programma, Starcast Productions, bracht eerder 'De Geest van Diana' over de overleden prinses Diana op de televisie. Die show werd door critici als 'een nieuw dieptepunt van smakeloosheid' bestempeld.

,,Mensen zeggen dat dit walgelijk is en ik accepteer deze kritiek, maar we doen een serieuze poging iets te doen waarvan veel mensen denken dat het kan", zegt Paul Sharratt van Starcast. Zelf is Sharratt een ongelovige, die niet geheel overtuigd is van de poging die mediums ondernamen om met Diana in contact te komen.

Van de andere kant leverde het prachtige televisie op, meent Sharratt. Volgens hem is Lennon een logische keuze voor het programma omdat hij een icoon is en erg spiritueel was. Mocht het de programmamakers lukken in contact te komen met de ex-Beatle, dan kan hij zijn eigen mening over het programma geven.