Een 44-jarige slager op het Mechelseplein in Antwerpen zit sinds begin januari in de cel op verdenking van drugshandel. De man dealde twee jaar lang onder meer xtc, cocaïne, weed en speed. Hij kreeg daarbij hulp van zijn 19-jarige zoon. Die werd onder voorwaarden vrijgelaten.

De slager leverde drugs aan onder meer studenten, personen uit het artistieke wereldje en het dancingmilieu. Klanten konden hun bestelling telefonisch plaatsen, waarna ze de drugs mochten afhalen. De slager leverde ook aan huis.

Terwijl de vader een coördinerende functie bekleedde, vervulde zijn zoon eerder een uitvoerende rol. De jongeman nam bestellingen aan, deed de leveringen en verpakte de drugs. Bij huiszoekingen begin januari werd onder meer vijf liter vloeibare xtc of GHB aangetroffen.

De slager bekende meteen de feiten en praatte ook zijn leveranciers aan de galg. Het gaat om een 28-jarige man uit het Limburgse Diepenbeek, die nog steeds is aangehouden. Zijn 25-jarige vriendin uit Merksem werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Het onderzoek is inmiddels afgesloten en het dossier is overgemaakt aan het parket voor het opstellen van de eindvordering.