In omkoopschandaal genoemde Schweinsteiger dient klacht in
Foto: epa
De Duitse voetbalclub Bayern München en haar middenvelder Bastian Schweinsteiger hebben gerechtelijke stappen ondernomen tegen de regionale Duitse krant tz, die in haar vrijdageditie schreef dat international Schweinsteiger één van de betrokkenen is in het nieuwe omkoopschandaal dat dinsdag losbarstte in het Duitse voetbal.

,,We gaan alle mogelijke gerechtelijke middelen inzetten om die berichtgeving te bestrijden", aldus Bayern-manager Uli Hoeneß op een persconferentie. De bewuste krant, die gevestigd is in München, mag voorlopig ook niet meer binnen bij de club.

Donderdag had de Duitse voetbalbond (DFB) de international al in bescherming genomen, nu doet ook zijn club dat. ,,Bastian is volledig onschuldig", aldus Magath. ,,Of hij zondag in actie komt, hangt alleen af van het feit of hij nog grieperig is of niet. Maar wat mij betreft, komt hij zeker aan de aftrap."

Schweinsteiger ontkent met klem

De Duitse regionale krant tz pakte in haar vrijdageditie uit met een artikel waarin onder meer de naam genoemd wordt van Bastian Schweinsteiger en twee spelers van tweedeklasser 1860 München, de Australiër Paul Agostino en de Nederlander Quido Lanzaat.

Volgens de krant zetten de drie grof geld in op wedstrijden die mogelijk vervalst zijn en werden ze daarover verhoord door de politie. De drie ontkennen met klem dat ze verhoord werden, het parket van München bevestigde dat inmiddels al.

Ex-Liverpoolspeler aan de tand gevoeld

Twee spelers van tweedeklasser Karlsruher SC werden wel aan de tand gevoeld, zo bevestigde de club. Het gaat om Sean Dundee en Edmond Kapllani. In een reactie aan het Duitse persagentschap DPA vertelde Dundee dat hij enkele maanden geleden inderdaad een gesprek had met één van de mensen die nu genoemd worden in het schandaal.

,,Ik dronk vier of vijf maand geleden een kop koffie met hem. Toen hij zijn verhaal gedaan had, vertelde ik hem dat hij daarvoor bij mij aan het verkeerde adres was. Ik ben meteen opgestapt", aldus de in Zuid-Afrika geboren Duitser, die voor tal van clubs speelde in Oostenrijk en Duitsland, en ooit nog actief was bij het Engelse Liverpool.