MARCINELLE - Het voltallige personeel bij uitgeverij Dupuis in Marcinelle is vrijdag in staking gegaan. De staking volgt op de aankondiging van het ontslag van twee directeurs van het bedrijf. Ook Dupuis in Fleurus wordt gestaakt.
De twee ontslagen directeur zijn de uitgeefdirecteur Claude Gendrot en de directeur informatica Alain Slamion. Beiden werden ,,om dringende reden'' ontslagen. De twee maakten deel uit van de negen kaderleden die, enkele dagen geleden, samen met de ontslagnemende algemeen directeur Dimitri Kennes, een management buy-out hadden voorgesteld. Ze waren bereid daarvoor 102 miljoen euro op tafel te leggen, het bedrag dat Média-Participations twee jaar geleden betaalde om Dupuis over te kopen van de Groep NPM van Albert Frère.

De aankondiging van het dubbele ontslag leidde vrijdagmorgen tot een onmiddellijke werkonderbreking. Gedelegeerd bestuurder Claude de Saint-Vincent en financieel directeur Patrick Ferry van het moederhuis Média-Participations hebben vrijdag in de gebouwen van Dupuis in Marcinelle een ontmoeting met de vakbondsafgevaardigden. Het stakende personeel wacht buiten de resultaten van de onderhandelingen af. Het is onduidelijk hoe lang de staking zal aanslepen.