Boonen: ,,Milaan-Sanremo is een flutkoers''
,,Milaan-Sanremo is een flutkoers. Geen wedstrijd zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, waarin de sterksten automatisch naar voor komen, maar een pure loterij." Tom Boonen wil zaterdag de eerste grote klassieker van seizoen winnen, ook al heeft hij een eigen gedacht over de Primavera.

,,Het een koers die je kunt winnen zonder dat je aan honderd procent van je mogelijkheden fietst en dus ga ik er voor", zegt de wereldkampioen. ,,Ook al is de conditie nog niet zoals die aan de vooravond van de Ronde zal zijn. Dat het met Saronni 23 jaar geleden is dat een regerende wereldkampioen de Primavera won? Zo zal ik dit jaar wel meer records kunnen vestigen."

,,Hoe lang zal het geleden zijn dat een wereldkampioen de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix gewonnen heeft? Hoe lang zal het geleden zijn dat iemand twee jaar na elkaar een van die koersen heeft kunnen winnen? Van zo’n statistieken lig ik niet wakker".

Lullig manoeuvre van Bettini

,,In de sprint beter doen dan vorig jaar is de opdracht. Met een lullig manoeuvre van Paolo Bettini reden we daar een domme spurt. Niet voor herhaling vatbaar. Gelukkig heb ik nu meer ervaring. Ervaring voor de Cipressa en vooral voor de Poggio."

,,Vorig jaar was ik daar ook al goed, maar ik kon enkel de anderen volgen die voor me reden. Zij wezen mij de weg. Nu heb ik het parcours zo minutieus verkend, dat ik zelf het initiatief zal kunnen nemen. En een slechtere sprint dan vorig jaar kan ik niet meer rijden. Dit lijkt me alvast het moment om Alessandro Petacchi te verslaan".