BRUSSEL - Albert Cartier, trainer van FC Brussels, is gisteravond gedurende twee en een half uur ondervraagd door Philippe Godin, de adjunct van bondsprocureur René Verstringhe (KBVB). Cartier gaf er zijn visie over de wedstrijd van 21 mei 2005 tussen Lierse en La Louvière, waar hij toen trainer was. De wedstrijd eindigde op 7-0.
Meerdere spelers van La Louvière bevestigen dat een groot deel van de ploeg in die wedstrijd niet voluit ging, uit protest tegen de laattijdige uitbetalingen van de lonen.

Deze zaak zou dus niets te maken hebben met de omkoopaffaire in het Belgisch voetbal.

,,Als blijkt dat bepaalde spelers de wedstrijd met opzet verloren hebben, is er sprake van competitievervalsing en die spelers krijgen dan mogelijk een schorsing van een jaar'', zei Godin.

Vier spelers van La Louvière werden eveneens opgeroepen voor een ondervraging, maar enkel de 20-jarige Blaise Ngoma, die nu bij de reserven speelt van La Louvière, daagde op. In die bewuste wedstrijd stond hij opgesteld als rechtermiddenvelder. Hij bevestigde dat er abnormale dingen gebeurden tijdens de wedstrijd. ,,Net voor de wedstrijd vernamen we dat bepaalde spelers niet voluit zouden gaan omdat de lonen niet waren uitbetaald. We stonden toen met twee jongeren in het team en men heeft ons gezegd om normaal te spelen. Maar het is natuurlijk moeilijk om met twee te spelen tegen elf spelers van Lierse.''