Henin naar halve finale
Foto: © Photo News
INDIAN WELLS - Justine Henin-Hardenne (WTA 3) heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi van Indian Wells (2,1 miljoen dollar), via winst tegen de Argentijnse Gisela Dulko (WTA 29): 6-3, 6-2 in 1 uur en 10 minuten.

In de halve eindstrijd komt Henin-Hardenne uit tegen de Russische Elena Dementieva (WTA 8), die eerder op de dag de Servisch-Montenegrijnse Ana Ivanovic (WTA 19) uitschakelde met 2-6, 6-4, 6-2. Henin-Hardenne en Dementieva stonden al 8 keer tegenover elkaar; slechts één keer kon de Russin winnen: in de halve finale van Amelia Island (3-6, 6-4, 7-5). Hun laatste ontmoeting was in de finale van Charleston in april 2005, toen Henin-Hardenne won met 7-5, 6-4.

Henin-Hardenne, die vorig jaar niet deelnam in Indian Wells, won haar laatste 10 wedstrijden in het toernoooi, waar ze de beste was in 2004. Dit jaar staat haar algemene balans op 18 zeges en 1 nederlaag. Enkel de finale van de Australian Open, tegen de Française Amélie Mauresmo, won ze niet.

,,Het was een vreemde wedstrijd'', vertelde de Waalse na haar kamp tegen Dulko. ,,Niet veel ritme, niet veel balwisselingen. Het was al mijn derde avondwedstrijd op een rij, dus ik voelde me ook een beetje moe. Ik speelde alleszins niet mijn beste tennis, maar het is soms goed om op zo’n manier te winnen van een dergelijke speelster. Dat is heel belangrijk''. Henin-Hardenne zette tegen Dulko 3 van haar 7 breakpunten om, en stond de Argentijnse geen enkel breakpunt toe.

De andere halve finale gaat tussen de Zwitserse Martina Hingis (WTA 32) en de Russische Maria Sharapova (WTA 5).

Vrouwen enkel:

Kwartfinales:

Elena Dementieva (Rus/4) - Ana Ivanovic (SMo) 2-6, 6-4, 6-2
Justine Henin-Hardenne (BEL/1) - Gisela Dulko (Arg) 6-3, 6-2 .