ISLAMABAD - Bij een aanslag op een protestantse kerk in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad zijn zeker 5 doden en 45 gewonden gevallen. Onder de doden zijn de echtgenote en een dochter van een Amerikaanse diplomaat. Onbekenden gooiden granaten in een kerk die voornamelijk bezocht wordt door buitenlanders en diplomaten.
De aanslag vond plaats tijdens een kerkdienst in een internationale protestantse kerk. "De misviering was aan de gang toen een man de kerk binnenstapte en granaten gooide naar de aanwezigen, nadien sloeg hij op de vlucht", verklaart politiechef van Islamabad, Nasir Durrani.

Een of mogelijk twee daders gooiden vier granaten. Slechts twee daarvan ontploften. Een andere politieverantwoordelijke maakt gewag van de twee Amerikaanse slachtoffers. Er zouden ook kinderen onder de slachtoffers zijn, wist een diplomatieke bron.

Motieven

Wat de motieven van de daders zijn, is niet bekend. De kerk ligt niet ver van de Amerikaanse ambassade en wordt druk bezocht door de Amerikaanse gemeenschap in Pakistan.

De Pakistaanse president Parvez Musharraf heeft zijn medeleven uitgedrukt. Volgens de generaal gaat het om een sabotageactie die gericht is tegen de belangen van de staat.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in