BRUGGE - Het arrondissementsbureau van CD&V Brugge heeft bij de West-Vlaamse partijtop de huidige Brugse burgemeester Patrick Moenaert voorgedragen als lijstduwer voor de Vlaamse verkiezingen in West-Vlaanderen. Huidig Vlaams parlementslid en Brugs schepen van Financiën Boudewijn Laloo is geen kandidaat meer. Hij wil zich toeleggen op zijn lokaal mandaat.
,,Het is voor de Brugse regio belangrijk dat de CD&V terug in de regering komt", zegt Patrick Moenaert. ,,Daarom neem ik de moeilijke beslissing om letterlijk aan de kar te duwen."

De Torhoutse schepen voor openbare werken en provincieraadslid Hilde Crevits wordt als symbool voor verjonging, vernieuwing en vervrouwelijking naar voor geschoven om de derde plaats op de West-Vlaamse lijst in te nemen.

Havenvoorzitter

Boudewijn Laloo volgde op 17 april 2001 huidig havenvoorzitter Joachim Coens op in het Vlaams parlement. ,,Volgens mij is de burgemeester een beter persoon om de belangen van de Brugse regio en de haven van Zeebrugge te behartigen in het parlement", zegt Laloo.