Een vroeg doelpunt van de wederoptredende Jelle Vossen en een vroege rode kaart voor Mikulic zorgden er voor dat Germinal Beerschot van meet af aan op achtervolgen was aangewezen. Dat Pacovski niet bij de les was, hielp Cercle aan een ruime zege.
Enkele jaren geleden blunderde de Cercle-verantwoordelijke toen Pinas op het terrein verscheen, maar eigenlijk zijn licentie niet bij zich had. Gisterenavond verscheen Jelle Vossen onverwacht in de basis, nadat de licentie van Tony Sergeant onvindbaar bleek. De match was vijf minuten bezig, toen de licentie plots toch opdook. Maar ongeluk en geluk liggen dicht in mekaars buurt, want Vossen, die na zijn kuitbeenbreuk op Lokeren enkele maanden kranig aan zijn revalidatie werkte, mikte na drie minuten al de openingstreffer tegen de netten. Maar niet alleen hij joeg de Ratten in de gordijnen, ook doelman Pacovski liep niet foutloos te keepen. Bij de 1-3-ruststand had hij zijn aandeel in de drie Brugse doelpunten.

G. Beerschot moest de wet van Murphy volledig ondergaan toen Mikulic, na amper een kwartier spelen, zijn eigen foutje in de verdediging wilde rechtzetten door Iachtchouck foutief neer te halen. Een rode kaart was het gevolg en de thuisploeg kon met z’n tienen verder.

Niet dat het zich zo maar bij de feiten neerlegde, want een bedrijvige Leko - die de voorkeur kreeg op Wanyama - haalde enkele keren hard uit, had enkele mooie voorzetten in de voeten, maar Verbist stond onberispelijk in zijn vertrouwde stadion te keepen. Ook MacDonald draaide enkele keren knap rond zijn verdedigers, maar hij kreeg te weinig tijd om te richten en de gelijkmaker te netten. Daar kwam bij dat de Nederlander zich in deze fase blesseerde aan de voet en na de pauze niet meer op het terrein kwam.

Het verwachte doelpunt viel echter aan de overzijde toen Pacovski een ver schot van Iachtchouck niet onder controle kreeg en Foley goed gevolgd was. Op hoekschop kwam de thuisploeg dan toch nog terug: Clement zag zijn poging door Verbist gestuit, maar Dosunmu tikte de rebound binnen. Net voor rust kreeg G. Beerschot in een aantrekkelijke eerste helft de definitieve klop toen Kelhar op hoekschop tussen een bos van thuisspelers rustig kon binnen tikken. In de Kielse verdediging keken ze naar mekaar en Pacovski keek hoe de anderen keken.

Play-offs

De tweede helft was bijgevolg heel wat minder van kwaliteit, want Cercle behield de uitstekende mandekking op een aantal belangrijke Kielse spelers, terwijl de ingevallen François één van de weinige lichtpunten bij de thuisploeg bleek en zich dadelijk in de gunst van de Kielse supporters speelde. Het was echter Foley die sneller bleek dan Clement en slim zijn tweede doelpunt van de avond aantekende. ‘Mijn beste match van het seizoen voor Cercle en met Vossen klikte het uitstekend’, vond de Brugse Ier. ‘Maar voor een plaats in de top zes wordt het heel moeilijk.’

Bij G. Beerschot begonnen ze er net zo over te denken met matchen tegen Kortrijk en Anderlecht in het verschiet.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in