RFC Péruwelz-Moeskroen bijna een feit
Foto: belga
Excelsior Moeskroen heeft het stamnummer van Racing Club Péruwelz, momenteel tiende in derde klasse B, afgekocht. Zo wordt voetbal verzekerd op le Canonnier, dat ontsnapt aan een ombouw in een commercieel centrum.
De algemene vergadering van RC Péruwelz ging akkoord met de verkoop aan les Hurlus. De samenwerking tussen beide clubs moet uitmonden in een club in derde klasse. De praktische modaliteiten moeten wel nog geregeld worden.

"Er staat nog niks vast, maar we willen samenwerken met Moeskroen om zo de eerste steen te leggen van een grote club in 'la Wallonie Picarde'", aldus een tevreden Claude Vermeersch, voorzitter van Péruwelz, in een bericht zondag op de website www.dhnet.be.

De nieuwe club, die gevestigd wordt op le Canonnier maar zal spelen onder het stamnummer 216 van Péruwelz, start volgend seizoen met als uitvalsbasis het complex Futurosport.

"We zullen dan eindelijk kunnen werken en een gezond project opzetten met de medewerking van verschillende lokale partners. Gedaan met de buitensporigheden van het verleden. De fouten van Excelsior zullen in geen geval herhaald worden", verklaarde van zijn kant Michel Franceus, voorzitter van de intercommunale IEG die le Canonnier beheert, in hetzelfde artikel.

Péruwelz zou zelfs dit seizoen al een match kunnen spelen op le Canonnier. "Als ze hier vanaf morgen zouden willen spelen, is dat geen enkel probleem", verzekerde Franceus..

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in