Terminal JFK in New York ontruimd omwille van veiligheidsprobleem
Foto: *
Een van de belangrijkste terminals van de grootste luchthaven van New York werd zaterdag een tijdlang ontruimd nadat een zwakke plek in het beveiligingssysteem was ontdekt. Dat melden Amerikaanse media.
Alle reizigers die zich in Terminal 8 van de JFK-luchthaven bevonden, werden verplicht om opnieuw door het beveiligingssysteem te worden gecontroleerd.

De autoriteiten ontdekten dat een persoon door de deur van de terminal was geraakt zonder langs de veiligheidscontrole te gaan en beslisten daarom om iedereen opnieuw te fouilleren. Dat meldt een woordvoerder van de Port Authority, belast met het beheer van de New Yorkse luchthavens. De rest van de luchthaven bleef normaal functioneren.

Begin januari was een 28-jarige Chinese student door de veiligheidsafsluiting geraakt op de luchthaven van Newark om een vriendin te gaan kussen. De luchthaven werd vervolgens zes uren gesloten voor controle. De jongeman was verdwenen, maar werd geïdentificeerd dankzij een video en aangehouden. De veiligheid op de Amerikaanse luchthavens werd drastisch verhoogd sinds de mislukte aanslag op kerstdag.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in