Mark Selby opnieuw in finale Masters snooker
Foto: *
Mark Selby heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het Masters snookertoernooi in de Wembley Arena van Londen. De 26-jarige Engelsman won met 6-3 van de Schot Stephen Maguire.
Het is de derde keer op rij dat 'Jester from Leicester' in de finale staat. Hij neemt het daarin opnieuw op tegen Ronnie O'Sullivan, die hem vorig jaar met 10-8 versloeg. In 2008 won Selby het toernooi bij zijn eerste deelname, met 10-3 winst in een finale tegen Stephen Lee. Selby won tien van de elf wedstrijden die hij tot nog toe in Wembley speelde.

'Ik verloor hier nog maar één keer en wil dat zo houden', blikte Selby vooruit. 'Maar dat zal niet eenvoudig zijn. O'Sullivan beweert nu wel dat hij niet in vorm is, maar dat zei hij ook nadat hij in het UK Championship van 2007 een 147 maximum tegen me maakte. Ik heb hem vandaag aan het werk gezien tegen Mark Williams. Hij is goed genoeg. Met wat O'Sullivan zijn B-spel noemt, zal hij trouwens nog altijd de meeste spelers naar huis spelen.'

's Werelds nummer een, O'Sullivan kan het toernooi zondag voor de vijfde keer winnen. Hij staat voor de negende keer in de finale, een evenaring van het record van zesvoudig winnaar Stephen Hendry. In 1995, 2005, 2007 en 2009 nam 'The Rocket' de trofee mee naar huis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in