Bierbrouwers Heineken en Carlsberg praten met de Britse branchegenoot Scottish & Newcastle (S&N) over een overnamebod van 800 pence per aandeel, ofwel 7,8 miljard Britse pond (circa 10,5 miljard euro).
'Het is echt een opening van de gesprekken', aldus een woordvoerster van Heineken donderdag. 'We hebben eerder drie voorstellen gedaan die niet tot gesprekken hebben geleid.'

Het Britse Takeover Panel, dat toeziet bij overnames, heeft het consortium inmiddels drie dagen uitstel verleend voor het uitbrengen van een formeel bod. Het Nederlands-Deense duo had hierom verzocht om een boekenonderzoek bij S&N te kunnen doen. Heineken en Carlsberg moeten hun bod nu uiterlijk donderdagmiddag 24 januari om 12 uur kenbaar maken.

De belangstelling van Heineken en Carlsberg voor het Britse S&N werd op 17 oktober 2007 bekend na bemoeienis van de Britse beursautoriteiten.

Heineken heeft zijn oog laten vallen op de Britse activiteiten van S&N en die op andere Europese markten. Ook is de Nederlandse brouwer geïnteresseerd in de activiteiten van S&N in de opkomende biermarkt India. Carlsberg wil de Russische belangen. De Denen hebben al een samenwerkingsverband met S&N in Rusland.