Kate McCann steunt ouders Mari Luz
De moeder van Maddie McCann (4) heeft in een emotioneel telefoontje haar steun betuigd met de ouders van het vermiste Spaanse meisje Mari Luz Cortes (5).
Kate McCann (39) belde gisteren met de ontredderde ouders nadat eerst haar privédetectives het echtpaar hadden ontmoet. De speurders zoeken eventuele links tussen de twee verdwijningen. Moeder McCann zei tegen vader Juan Jose Cortes, een ex-profvoetballer, en zijn vrouw Irene Suares dat ze in gedachten bij hen zijn.

Mari Luz Cortes verdween zondag nadat ze thuis was weggewandeld om een zakje chips te gaan kopen in de buurt van haar huis in Huelva, in het uiterste zuiden van Spanje. Dat is op nog geen 200 kilometer van Praia da Luz, waar Maddie McCann vorig jaar op 3 mei verdween.

Vader Cortes, nu een aannemer, vertelde aan de Spaanse kranten dat Kate McCann hen had opgebeld om haar medeleven te betuigen. ‘Zij weet wat we doormaken. Ze begrijpt onze angst, onze pijn en ik begrijp haar nu ook.’ Een vriend van de familie Cortes voegde daaraan toe: ‘Het is voor hen een hele steun te weten dat ze kunnen rekenen op Kate en Gerry McCann. Ze zijn gepakt door het feit dat iemand die zelf in een nachtmerrie zit toch nog de kracht heeft gevonden om aan hen te denken.’

Het telefoontje van Kate volgde nadat haar man op zijn blog zijn ongerustheid had geuit over deze nieuwe verdwijning.

De privé-onderzoekers van de McCanns, van het Spaanse bureau Metodo 3, hebben al de ouders van het Spaanse vermiste meisje bezocht. Zij gaan na of er gelijkenissen zijn met de zaak van Maddie. Ook de Spaanse speurders zeggen dat ze oog hebben voor elke mogelijke link met de mysterieuze Maddie-zaak. Ze stuurden intussen ook de foto van Mari Luz naar de politie van buurland Portugal. Ze sluiten niet uit dat het meisje ontvoerd werd door een bende kindersmokkelaars die haar over de nabijgelegen grens brachten. De McCanns verklaarden eerder al dat ze geloven dat Madeleine werd ontvoerd en over Spanje naar Afrika werd gebracht. De vader van Mari Luz vreest dat zijn meisje ergens in Portugal verborgen wordt gehouden.

De grootmoeder van Mari Luz, die dezelfde naam draagt als het vermiste meisje, smeekte intussen: ‘Geef me alstublieft mijn kleindochter terug. Ze is het enige kleinkind dat ik heb.’

Net zoals de ouders van Madeleine McCann willen de ouders van Mari Luz een oproep lanceren om geld in te zamelen voor de zoektocht naar hun dochtertje. Vader Juan vroeg een lokale bank al een fonds voor weldoeners op te starten. ‘Ik wil er zeker van zijn dat alles op alles wordt gezet om ons meisje terug te vinden.’ Volgens onbevestigde berichten zoekt de politie naar een lokale man die daags nadat Mari Luz verdween ook niet meer werd gezien. Zijn auto zou doorzocht zijn met politiehonden. Mari Luz’ vader verklaarde intussen ook al dat hij een verdachte in het hoofd heeft, maar weigert details te geven.