ARD verontschuldigt zich voor berichtgeving rond doping
De Duitse televisiezender ARD heeft afstand genomen van de eigen berichtgeving over de Weense bloedbankaffaire. Daarnaast verontschuldigt de zender zich voor de dopingbeschuldigingen aan het adres van enkele Duitse wintersporters.
"Het is niet te rechtvaardigen en niet met onze beroepsopvattingen te verenigen wanneer er zulke algemene verdachtmakingen gedaan worden, zonder bewijsbare en verifieerbare feiten te hebben", verklaarde presentator Michael Antwerpes donderdag bij aanvang van de rechtstreekse uitzending van de wereldbekermanche biatlon in het Italiaanse Antholz.

De Duitse tv-zender pakte deze week uit met onthullingen over een Weens laboratorium dat een dertigtal sporters, onder wie veel Duitse biatleten en skilopers, met bloeddoping zou hebben bevoorraad. Ook de namen van (gewezen) renners Michael Boogerd, Denis Menchov, Michael Rasmussen en Georg Tötschnig vielen in deze zaak.

Eerder op de dag kondigde de Duitse skifederatie (DSV) al aan dat het een rechtszaak start tegen enkele redacteurs van ARD.