O.J. Simpson weer op vrije voeten
NEW YORK - De vroegere footballster O.J. Simpson is na vijf dagen cel weer op vrije voeten. Hij was aangeklaagd voor een gewapende overval. Dat meldt nieuwszender CNN.
Een rechtbank in Las Vegas (in de staat Nevada) heeft een in september vastgestelde borg tot 250.000 dollar (170.000 euro) verdubbeld. Pas nadat de gevallen vedette woensdagavond 15 procent daarvan had neergeteld, mocht hij de gevangenis opnieuw verlaten.

Simpson was vrijdag in Florida opnieuw in de kraag gevat en naar een cel in Las Vegas gebracht, omdat hij de door het gerecht gestelde voorwaarden voor zijn voorwaardelijke vrijlating met voeten had getreden. Hij had ondanks een gerechtelijk verbod via een tussenpersoon contact gezocht met een medebeklaagde.

'Ik weet niet of het gewoon arrogantie of onwetendheid is', zei rechter Jackie Glass. Zij droeg de zestigjarige Simpson in strenge bewoordingen op, elk contact met medebeklaagden te mijden. Tot het begin van zijn proces op 7 april moet Simpson zich steeds in Las Vegas bevinden.

Volgens de aanklacht zou hij in september samen met vijf medeplichtigen twee verzamelaars van fanmemorabilia in een hotel in de gokstad hebben overvallen en ze met wapengeweld tot het overhandigen van enkele van die voorwerpen te hebben gedwongen. Simpson zegt dat de memorabilia hem toebehoren en ontstolen waren. Wapens kwamen er niet aan de pas.

Indien de man schuldig wordt bevonden, dreigt hij levenslang te krijgen. Simpson haalde in 1995 reeds de krantenkoppen in een ophefmakend proces. Ondanks een grote bewijslast werd hij vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend.