'De kapitein blijft aan boord'
"Ik voel me heel goed hier en zou er niets mee inzitten om mijn contract tot 2011 uit te doen", verklaarde Steven Defour, de kersverse Gouden Schoen, donderdag in een volle perszaal op Sclessin.
Zoals Pierre François, de directeur van de Luikenaars, voorspeld had, was Defour al langer gegeerd wild op de transfermarkt. "Steven heeft nooit gezegd dat hij geïnteresseerd was om in januari te vertrekken. De kapitein blijft aan boord, en zeker voor juni zal hij dan ook niet vertrekken. Daarna zien we wel. We gaan niet van de daken schreeuwen dat we een Europese topclub zijn. Als er een bod komt, zullen we daar in alle sereniteit over nadenken", verduidelijkte François, die de maturiteit van zijn 19-jarige spelmaker loofde.

Defour zelf beseft dat hij nog werk voor de boeg heeft en dat hij nog dingen kan verbeteren. "Vooral mijn linkervoet en mijn kopspel", verklaarde de Gouden Schoen. "Ik ga ook elke dag naar de fitnesszaal en hoop dat dat me sterker maakt", stelde de Rode Duivel.

Van extra druk heeft de draaischijf van de Rouches geen angst. "Ik hou van druk, het is voor mij geen probleem om daar mee om te gaan", aldus Defour. Defour bedankte woensdagavond ook onmiddellijk zijn ploeggenoten. "Vooral Marouane Fellaini, die zelf ooit ook de Gouden Schoen wint". Daarnaast bedankte de laureaat ook zijn vriendin, zijn familie en alle mensen die hem na aan het hart liggen. "Veel heb ik niet geslapen, maar ik heb wel goed geslapen", lachte de middenvelder.

Donderdag vertrok Defour na alle interviews naar de training. Daarna gaat het richting VRT, voor de opnames van "De Laatste Show", die vanavond om 21u55 uitgezonden wordt.