PORTSMOUTH - Lassana Diarra, de Franse international van Arsenal, heeft een contract tot juni 2011 bij Portsmouth getekend. Dat maakte de Engelse eersteklasser donderdag bekend.
De 22-jarige middenvelder verhuisde afgelopen zomer van Chelsea naar Arsenal, maar kon nooit potten breken bij het team van Arsène Wenger. Diarra aasde al langer op een transfer, want hij wilde zijn selectie voor het Franse nationale team voor het EK in juni niet in het gedrang brengen.

Diarra, die vrijdag voor het eerst traint bij zijn nieuwe club, kan dit weekend al zijn debuut maken in het competitieduel tegen rode lantaarn Derby.

'Hij is een geweldige middenvelder', verklaarde zijn nieuwe coach Harry Redknapp. 'Volgens mij is hij een van de beste middenvelders uit de Premier League en heeft hij de kwaliteiten om één van de besten ter wereld te worden', aldus Redknapp.

Diarra werd opgeleid bij het Franse Le Havre en trok in 2005 naar Chelsea. Daar speelde hij 31 wedstrijden in twee seizoenen. Bij Arsenal kwam hij amper 13 keer in actie.