Eddie Murphy na twee weken gescheiden
Amper twee weken na de symbolische bruiloft zetten Eddie Murphy en Tracey Edmonds al een punt achter hun huwelijk. Dat meldt het magazine People.
Murphy en Edmonds stuurden zelf een verklaring naar het magazine, waarin ze uitleggen uit elkaar gaan, maar wel vrienden willen blijven.

'Na lang overleg en heel wat discussie hebben we samen besloten dat we geen officiële verbintenis aangaan. De symbolische ceremonie in Bora Bora was een teken van onze diepe liefde, vriendschap en respect op een spiritueel niveau, maar we hebben besloten vrienden te blijven', luidt de verklaring.

Murphy (46) en Edmonds (40) kennen elkaar sinds het najaar van 2006. In juli 2007 verloofden ze zich. Het stel trouwde op nieuwjaarsdag op een privé-eiland bij Bora Bora. Ze gaven elkaar, in aanwezigheid van een kleine groep familieleden en goede vrienden, toen wel het jawoord, maar het ging daarbij niet om een officieel huwelijk.

Volgens People was het op de bruiloft al geen koek en ei tussen de twee. 'Eddie begon tegen Tracey te schreeuwen voor het oog van anderen. Het was beschamend', aldus een bruiloftgast.

Edmonds was eerder getrouwd met r&b-zanger Kenneth 'Babyface' Edmonds. Het paar was dertien jaar samen en kreeg twee kinderen. Murphy was twaalf jaar getrouwd met Nicole Mitchell, met wie hij vijf kinderen kreeg.

Mitchell vroeg in 2005 een scheiding aan. Murphy kreeg vorig jaar in april nog een zesde kind: Angel Iris. De moeder van het meisje is Melanie Brown van de Spice Girls. Murphy ontkende aanvankelijk dat hij de vader van de baby was, maar een DNA-test zorgde voor bevestiging.