Venus en Kuznetsova zwetend naar derde ronde
Venus Williams en Svetlane Kuznetsova hadden het in de tweede ronde van de Australian Open niet onder de markt met hun respectievelijke tegenstanders Camille Pin en Tsvetana Pironkova. Beide reekshoofden zweetten zich door de eerste set alvorens in de tweede orde op zaken te stellen.
Venus Williams rekende af met de 26-jarige Française Camille Pin die, vooral in de eerste set behoorlijk weerwerk bood. Setstanden waren 7,5 en 6-2 na 1 uur en 20 minuten.

"Pin speelde heel goed", zei Williams, achtste reekshoofd in Australië. "Ze slaat heel wat ballen terug." Williams had de moeizame eerste set nochthans vooral aan zichzelf te danken. Ze zloeg maar liefst zes dubbele fouten en maakte 44 unforced errors.

"Voor het eerst had ik het gevoel dat ik tegen Venus het spel domineerde", reageerde Pin. "Ik heb mijn kansen gekregen, maar zij heeft als een kampioene gereageerd, vooral met sterke eerste opslagen."

Kuznetsova moet knokken

Ook Svetlana Kuznetsova stoot door naar de derde ronde na haar overwinning tegen Tsvetana Pironkova in twee sets (7-6 (7/0), 6-2).

"In de eerste set heb ik mijn job niet goed gedaan", reageerde Kuznetsova geprikkeld. "En Pironkova stond heel sterk te spelen. Op een grandslamtoernooi speel je, in het beste geval, zeven wedstrijden en op bepaalde dagen voel je je gewoon niet goed. Ik probeerde geconcentreerd te spelen, maar dat lukte gewoon niet altijd. Ik weet zeker dat ik in de volgende ronde beter zal spelen."