In dé klapper van de tweede ronde op de Australian Open heeft de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP 16) de Rus Marat Safin (ATP 58) klein gekregen. In de volgende ronde wacht alweer een grote naam.
Gesteund door een horde enthousiaste Cyprioten stormde Baghdatis, in 2006 verliezend finalist tegen Roger Federer, naar een 2-0-voorsprong in sets. Maar Marat Safin, winnaar in 2005, schuwde naar goede gewoonte de slopende vijfsetter niet en vocht zich terug langszij. Uiteindelijk vond Baghdatis pas in de beslissende set opnieuw het juiste ritme en liet hij even na middernacht de 6-4, 6-4, 2-6, 3-6 en 6-2-eindstand optekenen.

In de derde ronde ontmoet Marcos Baghdatis de lieveling van het thuispubliek, Lleyton Hewitt (ATP 22). Het was overigens de ex van Kim Clijsters die in 2005 de finale verloor van Marat Safin.

Federer in sneltreinvaart naar derde ronde

Roger Federer heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de derde ronde. De Zwitserse nummer een van de wereld versloeg ouderdomsdeken Fabrice Santoro in drie sets (6-1, 6-2, 6-0).

Zo komt dus een einde aan het 62e grand slamtornooi van Fabrice Santoro. De 35-jarige Fransman is daarmee recordhouder aller tijden.

In de derde ronde komt Federer uit tegen de Serviër Janko Tipsarevic. Hij versloeg Fernando Verdasco, het 25e reekshoofd, in drie sets: 7-5, 7-6, 7-6.