Verkiezingen op 10 juni
De federale verkiezingen zullen plaatsvinden op 10 juni. Dat heeft premier Guy Verhofstadt vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de partijvoorzitters van de meerderheid. De eerste minister gaat het voorstel vrijdag voorleggen aan de ministerraad.
De datum was ondertussen al bijna een publiek geheim geworden, maar Verhofstadt nam woensdag tijdens een korte verklaring in de Wetstraat alle twijfels weg. Het wordt dus 10 juni.

De federale regeringsleider benadrukte dat zijn ploeg tot de dag van de verkiezingen zal voortwerken, ''om zijn project ten volle uit te voeren''. ,,Deze regering zal er geen worden van lopende zaken'', aldus Verhofstadt.

Het is ook de intentie van Verhofstadt om de begrotingsmaatregelen die voor 2007 genomen moeten worden ,,voor einde april ter goedkeuring en ter stemming aan het parlement voor te leggen''.

Normaal waren de verkiezingen voor 24 juni gepland, maar door het Brussel-Halle-Vilvoorde-arrest van het Arbitragehof was Paars verplicht om de verkiezingen minstens een week te vervroegen.