Studio 100 neemt attractiepark Télécoo over
Foto: belga
BRUSSEL - Studio 100 heeft het attractiepark Télécoo overgekocht. Alle werknemers van het attractiepark nabij de watervallen van Coo in de provincie Luik blijven behouden. Er komen ook nieuwe banen. Met de overname verdwijnt het laatste Belgische pretpark dat in familiehanden was.
Het mediabedrijf is van plan het park vanaf september volgend jaar volledig te vernieuwen. Op 1 april 2007 opent het de deuren onder een nieuwe naam. Welke dat wordt, is nog niet bekend. Volgend seizoen is het attractiepark open onder de huidige naam.

De overname werd vorige woensdag afgerond, maar raakte pas vandaag bekend. Ze omvat ook Le Château de Targnon, Targnon Adventure en Cookayak. Le Château de Targnon ligt op ongeveer 10 kilometer van Coo. Het domein rond het kasteel heeft een oppervlakte van zo’n 25 hectare en bevat verschillende zalen voor feesten en seminaries. Targnon Adventure organiseert er teambuilding activiteiten. Er zijn ook enkele chalets. Cookayak verhuurt kayaks voor de afvaart van de Amblève.

Studio 100 hoopt dat de overname van Télécoo, Château de Targnon, Targnon Adventure en Cookayak de bekendheid van de Studio 100-figuren in het Franstalige gedeelte van het land zal verhogen. Samson & Gert, kabouter Plop en K3 zijn de bekendste.

In 2000 opende Studio 100 zijn eerste themapark nadat het Melipark in De Panne had overgekocht. Het pretpark kreeg de naam Plopsaland. Volgende week opent het productiehuis haar tweede themapark aan de andere kant van het land, Plopsa Indoor Hasselt.

,,Met de overname van Télécoo verstevigt Studio 100 de positie van zijn Plopsa-parken op geografisch vlak'', aldus Studio 100 in het persbericht. Een bedrag voor de overname werd niet genoemd.