AMMAN - Voor het eerst sinds hij een jaar geleden gevangen werd genomen heeft Saddam Hoessein vandaag gesproken met een advocaat. Dat heeft Ziad al-Khasawneh, de leider van het advocatenteam dat de verdediging van de voormalige Iraakse president op zich heeft genomen, vandaag gezegd.

Een vertegenwoordiger van het advocatenteam sprak vandaag vier uur met Hoessein in een gevangenis in Irak. Hij verkeerde in goede gezondheid en zag er veel beter uit dan bij zijn openbare voorgeleiding enkele maanden geleden, aldus Al-Khasawneh, die de naam van de advocaat niet wilde noemen en geen verdere bijzonderheden gaf. Al-Khasawneh weet naar eigen zeggen niet wanneer de rechtszaak van Saddam begint.

Saddam Hoessein is aangeklaagd wegens moord op politieke rivalen, gifgasaanvallen op Koerden, de invasie van Koeweit in 1990 en het neerslaan van Koerdische en sjiitische opstanden in 1991. Zijn vrouw Sajida heeft een team van twintig juristen en 1.500 vrijwilligers samengesteld om zijn verdediging te voeren.