LONDEN - Terroristenleider Osama bin Laden beraamde ook plannen voor een bomaanslag op Londen. Dit blijkt uit documenten die zijn gevonden in een trainingskamp van Al Qa'ida in het Afghaanse Kandahar. Dit heeft de Britse krant The Observer zondag gemeld.
Het dagblad heeft zelf een notitieboek gevonden in het voormalige Talibanbolwerk Kandahar, waarin de plannen in duidelijk Engels staan beschreven. Het doel van de beschreven bomaanslag is het Londense financiële centrum Moorgate.

In de documenten staat stap voor stap beschreven hoe een grote autobom moet worden gemaakt, zoals die door de terroristen van Al Qa'ida werden gebruikt voor het opblazen van de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998.

Het gevonden aantekeningenboek is het eerste harde bewijs dat ook Londen een doel was van het teroristennetwerk van Osama bin Laden. Uit de notities valt niet op te maken wanneer de geplande aanval moet worden uitgevoerd. Ook is niet bekend of diegenen die de aanslag moeten plegen zich in Groot-Brittannië bevinden of niet.

The Observer heeft het notitieboek overgedragen aan de Britse veiligheidsdiensten.